Bolji uslovi za zaposlene u ustanovama studentskog standarda

Bez autora
Feb 03 2013

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović i predsednik Sindikata obrazovanja Srbije Branislav Pavlović potpisali su u petak Poseban kolektivni ugovor o izmenama i dopunama Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u ustanovama studentskog standarda. Posebnim kolektivnim ugovorom poboljšavaju se uslovi rada i regulišu pitanja prekovremenog rada, otpremnina, kao i druga pitanja zaposlenih u ustanovama studentskog standarda. Resorno ministarstvo će, kao i reprezentativni sindikati u obrazovanju, nastaviti zajedno da unapređuju položaj zaposlenih i kvalitet obrazovanja u Srbiji. Sindikati su zadovoljni potpisivanjem ugovora u kojem su precizirana neka pitanja. Sa tekstom ugovora složili su se i predstavnici Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije “Nezavisnost” Tomislav Živanović, Odbora delatnosti studentskog standarda Srbije Miodrag Tošić i Odbora delatnosti učeničkog i studentskog standarda Srđan Slović.

Bolji uslovi za zaposlene u ustanovama studentskog standardaMinistar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović i predsednik Sindikata obrazovanja Srbije Branislav Pavlović potpisali su u petak Poseban kolektivni ugovor o izmenama i dopunama Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u ustanovama studentskog standarda.

U saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja navodi se da se Posebnim kolektivnim ugovorom poboljšavaju uslovi rada i regulišu pitanja prekovremenog rada, otpremnina, kao i druga pitanja zaposlenih u ustanovama studentskog standarda.

Obradović je naveo da će resorno ministarstvo, kao i reprezentativni sindikati u obrazovanju, nastaviti zajedno da unapređuju položaj zaposlenih i kvalitet obrazovanja u Srbiji.

Pavlović je istakao da su sindikati zadovoljni potpisivanjem ugovora u kojem su precizirana neka pitanja.

Sa tekstom ugovora složili su se i predstavnici Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije “Nezavisnost” Tomislav Živanović, Odbora delatnosti studentskog standarda Srbije Miodrag Tošić i Odbora delatnosti učeničkog i studentskog standarda Srđan Slović.

Potpisivanju Posebnog kolektivnog ugovora o izmenama i dopunama Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u ustanovama studentskog standarda prisustvovao je i pomoćnik ministra za visoko obrazovanje, investicije, učenički i studentski standard i javne nabavke Slobodan Stupar, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik